Startsidan
Hårfärgningsmedel
Förberedelser
Tips & Råd

 

Andra hemsidor

 

Blogg

 

Mer om hårfärgningsmedel

 

 


Förberedelser inför färgningen

När ditt hår är nytvättat är de flesta kemiska ämnen borta. Detta är bra men inte när det gäller att färga håret. Anledningen är att de naturliga hårfetterna och andra ämnen som du naturligt producerar skyddar din hårbotten mot färgen.

 

Slutsats: Tvätta inte håret innan färgning.

 

Slitet och torrt

Är ditt hår slitet och torrt så fångar hårstråna upp hårfärgningsmedlet mycket djupt in på hårstrået. Detta kan leda till att hårfärgen inte ens går att skölja bort. Se alltså till att inte ha alltför torrt och slitet hår innan du färgar om du räknar med att kunna skölja bort hårfärgningen så småningom.

 

Färgat hårfäste

Ofta får man problem med att huden vid hårfästet blir färgat i samband med hårfärgningen. Undvik detta lätt genom att smörja in någon fet kräm omkring hårfästet.

 

OBS! Detta gör du naturligtvis före du behandlat håret med hårfärgsmedlet.

 

Hur mycket ska du använda? Det är viktigt att tänka på att inte använda varken för lite eller för den delen för mycket hårfärgningsmedel. Tänk på detta innan.

 

Har du mycket hår som är långt ska du givetvis använda mer medel än om du är korthårig. Det kanske inte räcker med en förpackning hårfärgningsmedel!

 

Glöm inte handskarna!

 

© Frisörguiden.se Malmö 2007

 

 

Frisörer och frisyrer

 

Till frisörguiden.se bloggen

 

Fråga Mirre

 

Hårforum nummer 1